Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Τροφές στο μικροσκόπιο

πηγή: Τα ΝΕΑonline

Τροφές στο μικροσκόπιο

Μπορεί συλλήβδην τα φρούτα και τα λαχανικά να μην προστατεύουν ιδιαίτερα από τον καρκίνο, αλλά μεμονωμένα φρούτα και λαχανικά μπορεί να ασκούν προστατευτική δράση, σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα των κλινικών μελετών. Τα φρούτα και τα λαχανικά που μεμονωμένα μελετώνται για τις πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητές τους είναι τα εξής:

* Ντομάτες. Περιέχουν ένα συστατικό που λέγεται λυκοπένη (ή λυκοπένιο), το οποίο μελέτες έχουν δείξει πως δρα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του προστάτη.

* Κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνη C, φλαβονοειδή, βήτα καρωτίνη), οι οποίες προστατεύουν από τις κυτταρικές βλάβες.

* Φράουλες. Εκτός από βιταμίνη C περιέχουν και ελλαγικό οξύ, το οποίο φαίνεται να αναχαιτίζει τον καρκίνο.

* Κρεμμύδι και σκόρδο. Περιέχουν διάφορες ουσίες που πιστεύεται ότι προστατεύουν από τις κυτταρικές βλάβες και έτσι από τον καρκίνο.

* Μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών. Μελέτες έχουν συσχετίσει τη συστηματική κατανάλωσή τους με μειωμένη συχνότητα καρκίνων της πεπτικής οδού.

* Καρύδια Βραζιλίας. Είναι ένα είδος ξηρού καρπού που παρέχει άφθονο σελήνιο, το οποίο φαίνεται να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύνδεση με αξιόπιστες σελίδες.

our visitors are from around the world